Kategoria: Dieta

Dodano: 2015-03-23 10:42:15

Obniżenie ilość soli w codziennej diecie zmniejsza ryzyko raka żołądka

Każdego roku u ponad 80 tys. mieszkańców Unii Europejskiej diagnozowany jest rak żołądka. Najistotniejszym czynnikiem badanym, podczas diagnostyki raka żołądka jest bakteria Helicobacter pylori, która wywołuje w żołądku stan zapalny, prowadzący później do rozwinięcia się raka żołądka. Naukowcy uważają, że zbyt duża ilość soli w diecie jest bezpośrednio powiązania z ryzykiem zachorowania na choroby nowotworowe. [...]

Treśc tej depeszy należy do części płatnych serwisu. Aby uzyskać pełną treść tej depeszy należy wykupić dostęp do pakietu "Dieta".

Skontaktuj się z nami aby otrzymać ofertę dostępu:

telefon: +48 (12) 398 22 31

źródło: http://www.biomedical.pl/zdrowie/obnizenie-ilosc-soli-w-codziennej-diecie-zmniejsza-ryzyko-raka-zoladka-a13369.html